DSV:s Paketsegling & varpamästerskap 17-18 augusti

Lördagen den 17 augusti kl 13 är det dags för skepparmöte inför årets Paketsegling på Ekholmen. Alla är välkomna att ställa upp, startavgiften är ett paket till en värdig motståndare.
Det här är en lite annorlunda kappsegling, för här gäller det att inte komma först! Starten går ca kl 14 mellan flaggstången på Ekholmen och en av stängerna på Lilla Saxaren (lite oklart vilken), sedan seglar vi runt Ekholmen, rundar lilla ön utanför Stora Saxaren och drar upp till Lysbojen och tillbaka till Ekholmen, och där bör man vara taktisk och invänta de andra för att knipa andraplatsen. Den som kommer två får nämligen bästa priset; stora punschen med schatull (vandringspris), den som kommer i mitten får paddeln (vandringspris) vilken får användas under nästa års paketsegling, och den som kommer näst sist får lilla punschen. Viss vattenkastning kan förekomma, men vattenballonger är inte tillåtna av miljöskäl.

Resultatet från seglingen tar man sedan med sig till varpamästerskapet som startar kl 10 på söndagen. Då avgörs vem som är bäst på att kasta varpa med natursten. Det är flera tävlingar: dam-, herr- och juniormästerskap samt utslagstävlingen som ingår i kombinationstävlingen segling/varpa. I dam-, herr- och juniormästerskapet kastar man minst tre kast, kommer man längre bort än 2 meter från pinnen åker man ut. Den som står kvar som segrare vinner klassen.
I utslagstävlingen tävlar alla mot alla och den som ligger längst från pinnen varje omgång åker ut. Här är alltså taktiken att ligga näst längst från pinnen varje gång för seger.

Hjärtligt välkomna alla vikingar att ställa upp!
DSV

Paketseglingen