Välkommen till vår klubbholme: Ekholmen!

Ekholmen är vår lilla pärla till klubbholme som ligger strax väster om Stor Saxaren, Västra Saxarfjärden utanför Vaxholm. Här har vi fina bryggor och några bojar på nord-östra sidan av ön. En liten sandstrand ligger mitt i hamnen och vid norra inloppet en gemensam grillplats med kvällssol…

Vårt klubbhus på Ekholmen har magnifik utsikt över Västra Saxarfjärden och huserar sommartid olika värdfamiljer. Möjligheter till övernattning finns i Klubbhuset och i Lillstugan (endast medlemmar). På holmen finns också en vedeldad bastu, den kan ej bokas, gäster betalar bastuavgift hos klubbhusvärden. Dansbana, utedass och sopstation finns, men vi har tyvärr inget vatten på ön.

Ekholmen är tillräckligt liten för att man snabbt ska hitta överallt, men samtidigt stor nog för att man lätt ska finna en avskild plats för morgondoppet. Här finns alla typer av natur: lövskog, barrskog, ängar och gläntor, klippor och sandstränder.

Ekholmen underhålls av oss medlemmar och ansvarig för arbetet är förvaltaren. Medlemmar som har sin båt registrerad i Sällskapet har arbetsplikt (som kan utföras här eller på varvet) och varje vår och höst arrangeras arbetshelger på ön. Vid öppnings-, resp stängningshelgen äter vi på lördagskvällen gemensam middag i Klubbhuset.

På Ekholmen ligger alla medlemmar med registrerad båt gratis, däremot får gästande båtar betala en hamnavgift.

Välkommen!

Med tanke på vår höga avgift för sophämtningen ber vi alla (Vikingar och gästande båtar) att ta med sina sopor (speciellt glasflaskor) hem och kasta dem där.

Öppningshelg 5–6 maj

Välkomna till öppning av Ekholmen för den 90:e säsongen.

Vi plockar fram allt som blev undanstoppat i höstas och städar bort vintern. De som arbetar under lördagen bjuds på middag av VSS.

Föranmälan om deltagande krävs senast torsdag 3 maj. Ange hur många ni är och om det är någon typ av mat ni inte tål. Anmäl om deltagande se till förvaltarna.

Arbetshelg 19-20 maj

Det blir fortsatt arbete med att städa bort vintern och att putsa på holmen. Dessutom måste all ved som staplats upp på dansbanan flyttas till vedförråden.

Anmälan om deltagande ej nödvändigt.

Den arbetstid som utförs kommer att bokföras som fullgjord arbetsplikt.

Ekholmsförvaltare

Anders Kriström
tel 070-738 81 59
e-post a.kristrom@telia.com
Tomas Bergstedt
tel 073-800 08 49

För info om avgifter och trivselregler

– ladda hem och läs:
Ekholmens trivselregler
Ekholmens infotavla, avgifter

Betalning av hamnavgift

Gästande båtar kommer i år att kunna betala hamnavgifterna med kontokort men även via Swish. Hamnavgiften har höjts för båtar smalare än 3m till 150 kr, i övrigt oförändrade.

Bastuavgiften för gästande sällskap har höjts till 200 kr. Men vi ber även medlemmar att frivilligt betala bidrag till bastuns drift till Ekholmens Swish-konto.

I kiosken är det kontanter som gäller. Det kan även gå med Swish om hamnvärden kan har den möjligheten.

Årliga aktiviter på Ekholmen:

Midsommarhelgen firas traditionsenligt. Firandet inleds med att midsommarstången klädes och reses, sedan följer gemensam sill-lunch på ängen, dans kring stången och framåt kvällen grillning följt av dans till orkester på dansbanan. På midsommardagen arrangerar DSV barkbåts- och fisketävling.

I juli-augusti arrangeras ett seglarläger för juniorer under en veckas tid. De bor i ”juniorbaracken” och Lillstugan och äter sina måltider i Klubbhuset. Läs mer på juniorsidan

Kräftskiva arrangeras i augusti. På lördagen går DSVs Paketsegling, en lite annorlunda tävling där det allra bästa priset går till tvåan! Att komma i mitten är inte heller helt fel, då får man paddeln, som får användas under nästa års segling, och näst sist ger också alltid bra utdelning! Så här krävs taktik och att hålla koll på konkurrenterna. På kvällen inleds Kräftskivan med gemensamt mingel-bål på Klubbhusets terrass. Och på söndagen går DSVs Varpamästerskap av stapeln på ängen vid dansbanan. Endast naturstenar är tillåtna i tävlingen. Klasser: Herr, Dam och Junior samt gemensam utslagstävling.

Program för Ekholmen 2018:

5–6 maj:
Öppningshelg, anmälan till förvaltarna. VSS bjuder på middag.

19–20 maj:
Arbetshelg

23–24 juni:
Midsommarfirande, arrangörer klubbkommittén och DSV

19–21 juli:
SM för M22 och M30 samt KLM för M25, arrangör kappseglingskommittén

24–27 juli:
Seglarläger 1, arrangör juniorkommittén

28 juli–3 augusti:
Seglarläger 2, arrangör juniorkommittén

18–19 augusti:
Kräftskiva med paketsegling och varpamästerskap, arrangörer klubbkommittén och DSV

8–9 september:
Höstens arbetshelg

22–23 september:
Sedvanlig stängningshelg med avslutande middag. Anmälan om deltagande görs till förvaltarna senast den 21 september.

Hamnvärdar under säsongen 2018:

15–30 juni:
Gustaf Wallerfelt och Johanna Rurling med barn

1–7 juli:
Claus Maier

8–22 juli:
Tomas och Monica Bergstedt

23 juli–4 augusti:
Seglarläger

5–19 augusti:
Dan Roupé med familj

19–26 augusti:
Teo Leff

Är du intresserad av vara hamnvakt och bo i din båt under seglarlägren eller under försommaren är du välkommen att kontakta förvaltaren enligt ovan.