Välkommen till vår klubbholme: Ekholmen!

Ekholmen är vår lilla pärla till klubbholme som ligger strax väster om Stor Saxaren, Västra Saxarfjärden utanför Vaxholm. Här har vi fina bryggor och några bojar på nord-östra sidan av ön. En liten sandstrand ligger mitt i hamnen och vid norra inloppet en gemensam grillplats med kvällssol…

Vårt klubbhus på Ekholmen har magnifik utsikt över Västra Saxarfjärden och huserar sommartid olika värdfamiljer. Möjligheter till övernattning finns i Klubbhuset och i Lillstugan (endast medlemmar). På holmen finns också en vedeldad bastu, den kan ej bokas, gäster betalar bastuavgift hos klubbhusvärden. Dansbana, utedass och sopstation finns, men vi har tyvärr inget vatten på ön.

Ekholmen är tillräckligt liten för att man snabbt ska hitta överallt, men samtidigt stor nog för att man lätt ska finna en avskild plats för morgondoppet. Här finns alla typer av natur: lövskog, barrskog, ängar och gläntor, klippor och sandstränder.

Ekholmen underhålls av oss medlemmar och ansvarig för arbetet är förvaltaren. Medlemmar som har sin båt registrerad i Sällskapet har arbetsplikt (som kan utföras här eller på varvet) och varje vår och höst arrangeras arbetshelger på ön. Vid öppnings-, resp stängningshelgen äter vi på lördagskvällen gemensam middag i Klubbhuset.

På Ekholmen ligger alla medlemmar med registrerad båt gratis, däremot får gästande båtar betala en hamnavgift.

Välkommen!

Med tanke på vår höga avgift för sophämtningen ber vi alla (Vikingar och gästande båtar) att ta med sina sopor (speciellt glasflaskor) hem och kasta dem där.

Ekholmen 2020

Den tidiga våren gjorde att redan i början av april började medlemmar att åka ut till vår klubbholme. Lagom till påsk kunde Marco Christensen sätta på elen till bryggorna och ladda i stenarna i bastuaggregatet.

Under de rådande pandemi med social distansering är båtlivet idealiskt. Men när man angjort hamn gäller det att se till att hålla avståndet till grannarna i enlighet med Socialstyrelsens rekommendationer.

VISA HÄNSYN!

Helgen 25-26 april åkte förvaltaren ut till vår fina klubbholme och satte i gång parkbelysningen och elen till bastun.

Öppningshelg

Trots Coronatiderna planerar vi den officiella öppningen av klubbholmen till helgen den 9-10 maj. Håll avstånd!

Anmälan till middagen på öppningshelgen görs senast 7maj till Anders Kriström, e-post a.kristrom@telia.com , tel 070 738 81 59. (Meddela eventuell matallergi eller vegan/vegetaristk kost). VSS bjuder de som arbetat under lördagen på middagen.

Arbetshelg

Den 23-24 maj blir det arbetshelg. Ingen anmälan.

Klubbhuset ska vi försöka hålla öppet alla helger från och med 1:a maj.

Arbetet i år kommer att fokusera på följande uppgifter:

Fortsatt renovering av taket till dansbanan.

Bygga ’kjol’ vid juniorbaracken, så att de täcker mellanrummet barack-mark. (Där det tidigare satt skivor). På samma sätt täcka under bastun så att det inte blåser upp så mycket friskluft inne i den.

Ekholmsförvaltare

Anders Kriström
tel 070-738 81 59
e-post a.kristrom@telia.com
Tomas Bergstedt
tel 073-800 08 49

För info om avgifter och trivselregler

– ladda hem och läs:
Ekholmens trivselregler
Ekholmens infotavla, avgifter

Betalning av hamnavgift

Gästande båtar kan betala hamnavgifterna med kontokort men även via Swish. Hamnavgiften för båtar smalare än 3 m är 150 kr, 200 kr för bredare båtar.

Bastuavgiften för gästande sällskap är 200 kr. Men vi ber även medlemmar att frivilligt betala bidrag till bastuns drift till Ekholmens Swish-konto.

I kiosken är det kontanter som gäller. Det kan även gå med Swish om hamnvärden kan har den möjligheten.

Årliga aktiviter på Ekholmen:

Midsommarhelgen firas traditionsenligt. Firandet inleds med att midsommarstången kläds och reses, sedan följer gemensam sill-lunch på ängen, dans kring stången och framåt kvällen grillning följt av dans till orkester på dansbanan. På midsommardagen arrangerar DSV barkbåts- och ”smaktävling”.

I juli-augusti arrangeras ett seglarläger för juniorer under en veckas tid. De bor i ”juniorbaracken” och Lillstugan och äter sina måltider i Klubbhuset. Läs mer på juniorsidan

Kräftskiva arrangeras i augusti. På lördagen går DSVs Paketsegling, en lite annorlunda tävling där det allra bästa priset går till tvåan! Att komma i mitten är inte heller helt fel, då får man paddeln, som får användas under nästa års segling, och näst sist ger också alltid bra utdelning! Så här krävs taktik och att hålla koll på konkurrenterna. På kvällen inleds Kräftskivan med gemensamt mingel-bål på Klubbhusets terrass. Och på söndagen går DSVs Varpamästerskap av stapeln på ängen vid dansbanan. Endast naturstenar är tillåtna i tävlingen. Klasser: Herr, Dam och Junior samt gemensam utslagstävling.

Program för Ekholmen 2020:

I den mån corona pandemin tillåter ser programmet för Ekholmen 2020 ut som följer:

19-21 juni: Midsommarfirande, arrangörer klubbkommittén och DSV

21-24 juli:  SM för Smaragder

26 juli-8 augusti: 2 seglarläger, arrangerar gör juniorkommittén

15-16 augusti: Kräftskiva med paketsegling och varpamästerskap, arrangörer klubbkommittén och DSV.

Hamnvärdar under säsongen 2020:

7-21 juni: Gustaf Wallerfelt och Johanna Rurling med barn

22 juni-11 juli : Dan och Rebecca Roupé

12-18 juli: Ted Lundberg

19-25 juli: Reserverad för SM för Smaragder

26 juli-8 augusti: Seglarläger

9-23 augusti: Lovisa och Mattias Falkenmark

Eventuellt kommer under några vårhelger Dan Roupé att fungera som hamnvärd.