DSV, Diskussionsklubben Seglarvännerna

Diskussionsklubben Seglarvännerna, DSV, är en klubb för VSS medlemmar, som bildades 1920 för att stärka gemenskapen, och under lättare former diskutera VSS angelägenheter.
Det sociala livet inom VSS, och hur det kan stärkas och förbättras, har förorsakat de längsta diskussionerna på våra möten. Aktiviteterna har också alltmer riktats mot hela VSS och för alla Vikingar. Årsavgiften är 75 kr, vilket brukar resultera i ett överskott, som används till VSS nytta och nöje.

Tack alla som kom på DSVs Jubileumsfest!

Lördagen den 14 maj var det äntligen dags att fira DSVs 100-årsjubileum. Ett tält hade hyrts in för att alla skulle få plats under samma tak, det bjöds på helgrillad gris, sallad, ost etc. Över 70 Vikingar slöt upp och firade DSVs nu snart 102 år. Veteranklubben gratulerade med skönsång av VSS-valsen med ackompanjemang av VSS-profilen Åke Hellman på dragspel. Åke underhöll sedan under kvällen. Dessutom överräckte Åke en fin gåva till DSV: En tavla med noterna till Ekholmsvalsen och LP- och CD-skiva. Stort tack Åke!

Bli medlem i DSV du också!

Alla som är medlemmar i VSS är välkomna som medlemmar i DSV. Avgiften är 75 kr som betalas till DSVs bankgiro 5216-1486. Undrar du om något som rör DSV så kontakta oss via e-post (dsv@vss.nu) eller telefon.

DSVs verksamhet

Alla begivenheter utom höstmötet med sillfrukost och årsmötet med picnic är öppet för alla Vikingar.

Varma hälsningar DSV Styrelse

Kommande program

Säsongsinvigingen 14 maj inställd
DSVs styrelse har beslutat att ställa in Säsongsinvigningen, eftersom intresset från medlemmar och Vikingar under de senaste åren varit svalt.

(klicka på rubriken för att läsa mer)

Kontakter:

Diskussionsklubben Seglarvännerna

e-post: dsv@vss.nu

Bankgiro: 5216-1486

Styrelse:

Ordförande
Tomas Bergstedt
tomas.bergstedt@gmail.com
Sekreterare
Karin Svärd
karin-svard@bredband.net
Kassör
Donald Bratt
Klubbmästare
Vakant
Ledamöter
Svante Tegbäck
Björn Andersson

Valberedning:
Ola Jarder

På Årsmötet 18 februari 2017 avtackades Ola Jarder av DSVs nye ordförande Tomas Bergstedt.

© Vikingarnas Segel Sällskap