VSS kappseglingar 2024

2024 arrangerar VSS Vikingaregattan och Vikingarundan 25–26 maj och VSS Sprintsegling för Nordisk folkbåt 15–16 juni. Vid Vikingaregattan kommer det att seglas om Neptunkryssarpokalen och distriktsmästerskap för IF och Nordisk folkbåt.

Eventuellt tillkommer ytterligare evenemang.

VSS kappseglingar 2023

Varmt välkomna till Vikingaregattan och Vikingarundan, i år 3–4 juni, på Lilla Värtan vid VSS hamn på Stora Hundudden.

Vikingaregattan seglas lördag–söndag. Tävlingen är DM för IF-båt och Nordisk folkbåt och är även öppen för andra klasser med minst tre anmälda.

Vikingarundan seglas lördag 3 juni på en distansbana med start och mål på Lilla Värtan. Klass som vill kan segla Vikingarundan på lördagen och Vikingaregattan på söndagen.

Efter seglingarna på lördagen bjuder VSS på after sail.

Tvåtonskran och mastkran finns på varvet.

Helgen innan midsommar blir det sprintsegling igen! VSS önskar alla folkbåtsseglare varmt välkomna till den andra upplagan av VSS Sprintsegling där vi siktar på 12 seglingar under två dagar.

VSS anordnar Svenskt mästerskap för M 22 och M 30, Klassmästerskap för M 25 och SK 30 på VSS Ekholmen 6–9 juli 2023.

Mästerskapsseglingarna sker fredag–söndag och på torsdagen ordnas det träningssegling.

Beställ frukost, lunchpaket samt regattamiddag senast den 26/6. Mer info nedan.

Ekholmspokalen återvänder i år, denna gång seglas sträckan VSS hamn vid Stora Hundudden till klubbholmen Ekholmen på lördagen 19 augusti.

Inbjudan och anmälan publiceras här

VSS kappseglingar 2022

Bröderna Westerlund tog hem VSS Sprintsegling i Folkbåt

De finländska gästerna i Ella (FIN–300) Stefan, Magnus och Anders Westerlund, Brändö Seglare, gjorde resan värd genom att ta hem första pris i VSS Sprintsegling som avgjordes i helgen 21–22 maj. Anders Olsen med besättning i Mathilda III, VSS (SWE–1289) kom tvåa och Donald Bratt med besättning i Sjöjungfrun, VSS (SWE–1358) tog tredjeplatsen.

VSS Sprintseglin 2022

14 seglingar hanns med under helgen och efter lördagens åtta seglingar i god vind hade Ella en klar ledning före Sjöjungfrun. Vid ankomst i hamnen väntade pizzabuffé för trötta och hungriga seglare. När det blev lättare vind på söndagen fick Mathilda III upp farten och var på väg i kapp Ella, som dock höll undan och vann med två poängs marginal.

Seglingarna skedde på korta banor precis utanför piren på Hundudden och under söndagen såg en flerhövdad publik på i vårsolen från klipporna vid Startberget. VSS tackar alla deltagare för en trevlig helg på Lilla Värtan! Om en månad väntar Vikingaregattan och Vikingarundan.

Vitamin och Mathilda III vinnare i Vikingaregattan

Vitamin tog hem DM för IF-båtar som avgjordes under Vikingaregattan med fyra spikar i de fyra första seglingarna. För de två folkbåtarna var det jämnare, Mathilda III vann regattan med en spik sista seglingen.
Vi tackar alla deltagare för i år och hoppas få se er igen på Vikingaregattan nästa år samt Ekholmspokalen i augusti.

Mer information på sailarena.com

Pepparrot premiärvinnare av Ekholmspokalen

Grattis till Pepparrot med Jonas Pettersson och Karin Svärd som vinner premiärupplagan av Ekholmspokalen. På grund av lite vind kunde vi inte segla hela vägen till Ekholmen i år, men Pepparrot var först både på seglad tid och beräknad tid till det avkortade målet vid Brödstycket. Tack till alla deltagare och välkomna tillbaka nästa år.

VSS Sprintsegling 2022

VSS Sprintsegling 21-22 maj 2022.

VSS kappseglingskommitté kan kontaktas via Johan Rasin, på mail till kappsegling@vss.nu.

Resultat

© Vikingarnas Segel Sällskap