VSS kappseglingar 2022

Bröderna Westerlund tog hem VSS Sprintsegling i Folkbåt

De finländska gästerna i Ella (FIN–300) Stefan, Magnus och Anders Westerlund, Brändö Seglare, gjorde resan värd genom att ta hem första pris i VSS Sprintsegling som avgjordes i helgen 21–22 maj. Anders Olsen med besättning i Mathilda III, VSS (SWE–1289) kom tvåa och Donald Bratt med besättning i Sjöjungfrun, VSS (SWE–1358) tog tredjeplatsen.

VSS Sprintseglin 2022

14 seglingar hanns med under helgen och efter lördagens åtta seglingar i god vind hade Ella en klar ledning före Sjöjungfrun. Vid ankomst i hamnen väntade pizzabuffé för trötta och hungriga seglare. När det blev lättare vind på söndagen fick Mathilda III upp farten och var på väg i kapp Ella, som dock höll undan och vann med två poängs marginal.

Seglingarna skedde på korta banor precis utanför piren på Hundudden och under söndagen såg en flerhövdad publik på i vårsolen från klipporna vid Startberget. VSS tackar alla deltagare för en trevlig helg på Lilla Värtan! Om en månad väntar Vikingaregattan och Vikingarundan.

Vitamin och Mathilda III vinnare i Vikingaregattan

Vitamin tog hem DM för IF-båtar som avgjordes under Vikingaregattan med fyra spikar i de fyra första seglingarna. För de två folkbåtarna var det jämnare, Mathilda III vann regattan med en spik sista seglingen.
Vi tackar alla deltagare för i år och hoppas få se er igen på Vikingaregattan nästa år samt Ekholmspokalen i augusti.

Mer information på sailarena.com

Pepparrot premiärvinnare av Ekholmspokalen

Grattis till Pepparrot med Jonas Pettersson och Karin Svärd som vinner premiärupplagan av Ekholmspokalen. På grund av lite vind kunde vi inte segla hela vägen till Ekholmen i år, men Pepparrot var först både på seglad tid och beräknad tid till det avkortade målet vid Brödstycket. Tack till alla deltagare och välkomna tillbaka nästa år.

© Vikingarnas Segel Sällskap