SM IF-båt 2021

Vikingaregattan & Vikingarundan 19–20 juni

Kappseglingarna arrangeras vid VSS hamn på Stora Hundudden, Djurgården.

Vikingaregattan är en bankappsegling på vattnen utanför VSS hamn, Lilla Värtan med DM för IF-båt och Nordisk Folkbåt, samt övriga kölbåtsklasser med minst tre anmälda båtar. Tre seglingar på lördagen och två på söndagen planeras.

Vikingarundan för Classic Yachts och SRS seglas lördagen den 19 juni, en distansbana i vattnen runt Lilla Värtan, ca 18-20 Nm.

Hämta hem inbjudningarna med mer info nedan och välkommen att anmäla dig!

Deltagande båtar kan förtöjas i VSS hamn, dock kan ingen egen plats påräknas. Förtöjningen ska ske på ett hänsynsfullt sätt. Båten kan använda platsen från dagen före regattan till dagen efter regattan.
VSS hamn kan landvägen nås via Hunduddsvägen från Kaknästornet. Bilar kan parkeras på VSS hamnplan. Med kommunala färdmedel nås Hundudden med buss 69 hållplats Kaknäs, buss 67 till Thielska galleriet eller pendelbåt 80 till Blockhusudden och en kortare promenad.

Båtar vägande under 2 ton kan sjösättas från släpkärra via VSS pelarkran.

I anslutning till VSS klubbhus finns Kafé Kruthuset som har lättare förtäring till försäljning, öppet 10–17.

OBSERVERA att det samtidigt med regattan pågår ett dagseglarläger för juniorer (optimistjollar).

Inbjudan uppdaterad 10 juni.

Svenskt Mästerskap för IF-båt, 1–4 juli 2021

Kappseglingarna arrangeras på Ekholmen, VSS klubbholme, 59° 26,8’; 18° 28,9’. Ekholmen ligger vid Västra Saxarfjärden, söder om Lilla Saxarön och väster om Stora Saxarön. Hamnen är ganska väl skyddad mot vind (utom N och SO).

Tävlingen genomförs som bankappsegling i rak serie. Åtta kappseglingar är planerade vilka seglas på en kryss-länsbana på Östra Saxarfjärden. Tune-up race, invigning och skepparmöte på torsdagen. Kappsegling fredag-söndag. Prisutdelning för regattan sker snarast möjligt efter kappseglingarnas slut.

Välkommen att anmäla dig, mer info i Inbjudan nedan.

Förtöjning i hamnen på Ekholmen sker mot landbrygga eller ponton. Bojar finns i begränsad omfattning. Räkna inte med inkvarteringsmöjligheter på Ekholmen. Den som inte vill bo i båten uppmanas att tälta. Ekholmen kan endast nås via båt. För personer som utnyttjar Waxholmsbolaget åker man till Stora Saxarens brygga, därifrån till Ekholmen (endast 500 m) kan transport ordnas. Möjlighet att få tag i besättningsmedlemmar på platsen är mycket liten. Dricksvatten kommer att finnas tillgängligt i vattendunkar i hamnen. VSS har ytterst begränsade resurser för att bistå med reparationer. VSS saknar möjligheter att bistå med sjösättning.

Ekholmen är en bergig och skogbeklädd ö. Ön har ett klubbhus och en vedeldad bastu. I anslutning till bastun finns en dusch med vatten direkt från sjön. Toalettmöjligheter ute på banan saknas. På land finns en 5-sitsig torrtoalett.

Inbjudan uppdaterad 10 juni.

VSS kappseglingskommitté kan kontaktas via Johan Rasin, på mail till kappsegling@vss.nu.

Resultat

© Vikingarnas Segel Sällskap