Seglarskola, dagseglarläger och seglarläger i Stockholm för barn och ungdomar

Vikingarnas Segel Sällskaps juniorkommitté har sedan många decennier tillbaka bedrivit seglarskolor och seglarläger för barn och ungdomar på Djurgården och Ekholmen nära Vaxholm. Genom att ta tillvara på traditionen, men samtidigt undersöka och ligga i framkant för vad barn och ungdomar önskar sig i form av båtar och gemenskap, skapar vi förutsättningar för att man stannar som tränare och får många vänner för livet genom VSS.

Vi fokuserar på att ge en individuell seglingsträning där varje barn kan utvecklas utifrån sina egna förutsättningar, viljor och mål. Med en bred seglarträning i sjövett, båtmanövrering och kappsegling ger vi en bra grogrund för livslångt seglande. Vi håller till på Stora Hundudden, norra Djurgården i Stockholm.

Vikingarnas SS har i dag 25 Optimistjollar, 4 Fevor och en Hobie Dragoon till sitt förfogande. Optimistjollen är en perfekt nybörjarbåt som kappseglas ända upp till 15 års ålder. Fevorna och Hobie Dragoonen seglar de lite äldre och dessa kommer att lånas ut för segling utanför träningsverksamheten för att även föräldrar ska kunna lära sig grunderna i segling.

Kravet för att få segla på VSS kvällseglingar, seglarskola och seglarläger är simkunnighet, inga andra förkunskaper krävs.
VSS instruktörer följer varje individ individuellt och sätter upp nya mål med seglingsträningen kontinuerligt. Alla instruktörer i VSS har utbildning enligt Svenska Seglarförbundets uppsatta krav för en seglarskola.

Vikingarnas Segel Sällskap bedriver seglarskola på Djurgården enligt fastställda normer för Svenska Seglarförbundets seglarskola. Certifikat